21 Mayıs 2013 Salı

1.WWW Nedir?

Www ( world Wide Web ) yani dünyadaki bilgisayarların birbiriyle iletişim kurabildiği, görüntü, ses, veri paylaşımının yapılabildiği global bir ağdır.  








 2.WWW nasıl çalışır?

ağa üye olan milyonlarca bilgisayar web sayfalarını düzenleyip belli bir web sunucusu üzerinde yayınlıyor. Her bir sitenin kendine ait www… ile başlayan bir web adresi vardır. Bu web adreslerini görüntelememize yarayan çeşitli yazılımlar vardır. Bunlara web tarayıcı (Browser) denir.





3.Tarayıcı sayfaları nasıl getirir?

Web sayfaları  diğer birçok ağ hizmeti gibi  client/server (istemci/sunucu) yapısında çalışır. Siz bir internet sitesine girerken bilgisayarınız bir istemci, kullandığınız tarayıcı da (Internet Explorer, Firefox vs) bir istemci yazılımı (HTTP Client) olarak çalışır. Bağlandığınız sitenin bulunduğu bilgisayar da bir sunucudur. Onlar da bir WEB SUNUCU yazılımı kullanırlar. Bu HTTP Server dediğimiz (FTP Server gibi hizmetleri de beraber sunabilirler) yazılımlar arasında en bilineni IIS ve Apache'dir. 









4.Tarayıcı sayfaları nasıl görüntüler?


• Hazırlanan her web sayfası (arka planında) tarayıcı tarafından nasıl
görüntülenmesi gerektiğine dair komutlar içerir.
• Her tarayıcı bu komutları okuyarak sayfaları görüntüler.
• En yaygın kullanılan görüntüleme komutları HTML tag’leri olarak adlandırılır.
• Örneğin paragrafı ifade eden HTML tag’i şu şekilde görünür: <p>
• Paragraf HTML dökümanı içinde şu şekilde tanımlanır :
<p> Bu bir paragraftır. </p>






5.Web Standartlarını hangi kuruluş
düzenler?

•Web standartları Google ya da Microsoft tarafından düzenlenmemektedir.
•Web standartlarını tanımlayan kuruluş W3C’dir.
W3C : WWW Consortium
•W3C web standartları için spesifikasyonlar tanımlar.
• En yaygın kullanılan web standartları HTML, CSS, XML’dir.




6.HTML, CSS, XML, JavaScript nedir?
(Tam
isimlerini yazınız, ve basit bir iki cümle ile
ne amaca hizmet ettiklerini özetleyiniz)


HTML Zengin Metin İşaret Dili (İngilizce Hyper Text Markup Language, ks. HTML) günümüzde İnternet üzerinde veri paylaşımı için kullanılan en yaygın metin tabanlı dildir. Dilin son sürümü HTML5'tir.


Css (Cascading Stle Sheets)  internet sayfalarının görünümünü değiştiren bir tanım dosyasıdır. CSS kendine has kuralları olan bir tanım dilidir denilebilir. CSS Sayfa içersindeki her bir elemana ait farklı özellik atamayı sağlar


XML  (Extensiple Markup Language) güncel birçok web programı tarafından kullanılan bilgi alışveriş dosyasıdır. Not defteri ile açılarak bakılabilir. veya internet explorer gibi bir tarayıcı ile açılarak daha kolay okunabilir. 


JS (JavaScript) Web sayfaları için yeni bir scripttir ve özelliği HTML sayfanızın içine yerleştirilebilmesidir. JavaScript ile ilginç elemanlar kullanarak HTML sayfanızı geliştirecek birçok olanağa sahip olacaksınız. Örneğin kullanıcının sayfanızı incelerken yaptığı hareketlere anında karşılık verebilirsiniz.Yani JavaScript'in yardımıyla gerçekten de kaliteli Web sayfaları yaratabilirsiniz. 





 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder